2012-07-08 3 瀏覽
唔明點解咁多好評?一入到去, 見到好明顥係港式日本拉麵.叫了個午餐. 招牌拉麵+炸南瓜的小食等了差不多10分鐘. 見到不應見的: 三個樓面, 起碼兩個在咳/抺鼻/用手抺面.其中一個入左洗手間方向, 以為佢洗手, 點知.... 係攞地拖出來拖地!拖完當然無洗手啦! 跟住...在出菜的地方, 攞住個湯匙等出菜!!! OMG!!!其實果刻已經好想走...但耐何己ORDERED, 洗濕左個頭.. 唯有就範! 招牌拉麵來了, 吃一口 : 嘩, 完全冇味! 麵還麵, 湯還湯咁! 自問不是無衣食的人, 就算食物不算好味, 但也會把它吃完.但這次,真的太太太難吃了. 好似食緊滾水浸面咁.越食覺得個口越"寡". D 肉又鞋又韌. 真的不能再吃下去!!好掛住黑蒜油即食麵呀! 之後再來那個小食, 來到時外表已不吸引: 好乾, 好深色, 應該係炸過左火.勉為其難吃一啖, 又是超難食. 外皮又乾又硬, 入面一點也沒有南瓜的甜味. 又係吃不下去!這天在猛烈陽光中專程走過來試, 但却是失望而回. 浪費了一餐的金錢和QUOTA!雖聽說這個湯底是用牛骨淆, 會比較"淡", 豚骨湯底會濃一點.但這次一試, 連
唔明點解咁多好評?

一入到去, 見到好明顥係港式日本拉麵.
叫了個午餐. 招牌拉麵+炸南瓜的小食

等了差不多10分鐘. 見到不應見的:
三個樓面, 起碼兩個在咳/抺鼻/用手抺面.

自問不是無衣食的人, 就算食物不算好味, 但也會把它吃完.
D 肉又鞋又韌. 真的不能再吃下去!!

好掛住黑蒜油即食麵呀!

又係吃不下去!

但這次一試, 連招牌麵也這樣差, 又怎會有信心再來試呢?