2020-12-17 99 瀏覽
📍 不籽是咖啡油麻地彌敦道450號文豪閣地下D號舖一直都收藏要去打卡既cafe,好文青既裝飾門面絕對係打卡點,不過要無人先好影📸我去個陣都排長龍 影吾到靚相靠窗邊既吧枱位置,夠哂光座位大約5個,唯一尷尬d既係食緊野一望出窗口就對住排緊隊既朋友😂✨ 龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬💰$128幾特別 好驚喜👍🏻平時食開既cafe🥑沙律食得多,冇諗過牛油果都可以熱食 仲要好夾!龍蝦湯係分開上,根據進食速度自己斟,飲落好新鮮好濃郁,烏冬夠煙韌👍🏻仲要蝦既份量好足 又夠大隻💯✨味噌蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉💰$128味噌蟹醬汁撈埋蟹肉蟹籽、蘑菇,成個口感好豐富,creamy得尼吾會好膩!扁意粉好彈牙,索哂d汁🤤份量吾少嫁!!✨綠茶素麵配燒鯖魚$88個人對呢種麵質吾太喜歡 冇咩茶味 同蕎麥麵差不多 沾上醬汁凍食 鯖魚冇咩特別 表面可以燒得再香脆d 飲品係柚子高山茶同熱latte 拉花拉得幾靚 整體都好食 不只是咖啡 食物都有質素😊
📍 不籽是咖啡
油麻地彌敦道450號文豪閣地下D號舖