2015-01-21 592 瀏覽
我同朋友出去買野, 行左好耐又累又餓, 見前面有間三洋茶餐廳就即刻行左內去。見到餐牌有好多款套餐, 有小菜、湯飯、扒餐,見扒餐只系60幾蚊都好抵下,所以我就叫左個香草焗羊架餐,我怕羊架so所以要黑椒汁,而我朋友就叫左個牛柳餐要蒜容汁。扒餐有多士半件、餐湯、有意粉或 飯、扒、茶。我個餐有4件羊架,羊架食落一D 都唔SO, 羊脂唔算多,不過黑椒汁就少左D,D意粉最後只係食左2 淡就唔食, 因實在太飽。我朋友就話件牛柳好淋,比起荔枝角道果間出左名的扒餐好食好多,燈光又光猛過人,地方又寬過人、價錢又抵過人地,快D約下次再食,怕會加價。我覺得大家格調唔同,一間係扒房,三洋是茶餐廳,不過諗落三洋我會比較想再食囉,因為我聽到火記大叫湯料無魚,一陣又叫湯料無豬肝,睇黎好似好多人食!我聽到茶客話只系油麻地彌敦道果間先有扒餐食,其他分店沒有的。

扒餐有多士半件、餐湯、有意粉或 飯、扒、茶。

香草焗羊架
2015-01-15