2022-10-04 91 瀏覽
每次經過油塘中心,都會發覺嗰個舖位嘅舖頭轉咗人,上次好似係買台灣嘢,今次又變咗買麻辣燙😂😂好似冇一間做到超過半年今次忍唔住叫咗兩份外賣,第一份係撈粉絲,為了揀咗肥牛、豬頸肉、娃娃菜同埋豆卜,叫咗小辣。另一份係撈公仔麵,叫咗薯仔、豬紅、蓮藕同埋雞肉,呢個叫咗BB辣,對比之下,發現分別只係辣醬嘅少一啲😂其實都係差不多辣。有啲可惜嘅係,呢度嘅麻辣燙係冇湯㗎,得撈。味道係會重啲,但係相對地好似感覺都冇咁正宗。個人覺得粉絲比公仔麵好食,比較吸收到醬汁嘅精華,肉嘅份量都比較少,而且好似唔係好新鮮,雞肉甚至有少少酸,唔知係咪因為天氣熱嘅關係。買單就$100兩個人,又唔算好貴嘅,不過冇嘢飲,感覺就唔太抵