2023-08-26 728 瀏覽
今日同朋友出完海就去咗附近呢間新開嘅食蒸海鮮去同蟹仙係同一連鎖店,店員安排我哋坐卡位望住海有夜景,咁我同朋友就點左以下套餐!尊貴海鮮套餐,每位$449,店員會幫我哋蒸同埋計時,所以我們等着吃好西!😌罕有藻食綠膏蟹: 蟹膏很軟綿,愛食蟹膏既朋友不容錯過!太平洋饅頭蟹:第一次食,細細隻,蟹鉗都很多肉!野生琵琶龍蝦🦞:龍蝦肉很先鮮味,肉質彈牙!台灣九孔鮑魚:體積較小,吃起來口感Q彈!日本野生大赤蝦:老闆擺到隻赤蝦心形,體態很優雅,蝦肉又彈牙鮮甜!大西洋野生青口:鮮味無比,肉質嫩滑!黃金翡翠螺:螺肉肉質彈牙有口感, 肉質厚肥有嚼勁!韓國釜山珍珠蠔:體形細隻少少,肉質鮮甜爽口無沙!扇貝: 老闆就那醬汁是它們既秘製醬汁配埋扇貝食更加惹味!有機蔬菜籃:有粟米、生菜等,蒸完食更健康!最尾個粥底超鮮甜,吸晒所有海鮮既精華,加入排骨、蔥等,粥底也很綿嫩,最後老闆送左糖水(椰汁燉燕窩)比我地滋潤一下!😊😊+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊

罕有藻食綠膏蟹: 蟹膏很軟綿,愛食蟹膏既朋友不容錯過!
太平洋饅頭蟹:第一次食,細細隻,蟹鉗都很多肉!
野生琵琶龍蝦🦞:龍蝦肉很先鮮味,肉質彈牙!
台灣九孔鮑魚:體積較小,吃起來口感Q彈!
大西洋野生青口:鮮味無比,肉質嫩滑!
黃金翡翠螺:螺肉肉質彈牙有口感, 肉質厚肥有嚼勁!
韓國釜山珍珠蠔:體形細隻少少,肉質鮮甜爽口無沙!
扇貝: 老闆就那醬汁是它們既秘製醬汁配埋扇貝食更加惹味!
有機蔬菜籃:有粟米、生菜等,蒸完食更健康!

+++++++++++++++