為左隆重其視生日moment , 第一次,用預訂服務去book 位,餐廳好好,立即打黎話我知星期六係半自助餐黎,仲前一日confirm booking , 仲講左食到9:30就截單,因為前題我要8:00先到。今次係以半自助餐嘅模式去進行,冇得單叫,但有得選擇佢預定嘅菜色,其後可以去拎野食。首先有一個刺身拼盤,內有(飛驟和牛(2 枚),大吞拿魚腩,油甘魚,深海池魚,牡丹蝦,帶子)全部都好新鮮,連我唔食牛嘅人,都心思思,想試下 係點,原來感覺好似吞拿魚咁,唔係想像中個種牛啦!其他嘅都係入口即溶,好難忘,連我少別的油甘魚令我對魚有另一種看法,原來可以咁鮮味。再吃了海膽茶碗蒸,好似啫喱,入口味道淡淡的,未食過熟海膽,個味道唔似生食咁;)另外,爐端燒叫左喜之次一夜干同飛驒和牛厚燒 (100g)一夜干真係要伴酒食,肉質好嫩,但係真的好咸,配飯加酒就一流啦!和牛好厚重,入口即溶,都有啲漏,都係加埋飯,吸左啲牛油就正啦!另外,食左好多自助小食,清酒煮蜆,酒香濃厚,好食好食。食埋串燒炸物,都係正常發揮,最緊要熱同鮮。有肉同埋有瓜菜類。另外,甜品都係驚喜之作,紅莓北海道3.6牛乳奶凍 水晶餅芒果慕絲熱情果

另外,爐端燒叫左喜之次一夜干同飛驒和牛厚燒 (100g)

和牛好厚重,入口即溶,都有啲漏,
都係加埋飯,吸左啲牛油就正啦!

另外,食左好多自助小食,清酒煮蜆,酒香濃厚,好食好食。

食埋串燒炸物,都係正常發揮,最緊要熱同鮮。
有肉同埋有瓜菜類。

另外,甜品都係驚喜之作,
紅莓北海道3.6牛乳奶凍
水晶餅
芒果慕絲熱情果蛋糕
車厘子脆米餅
香橙果凍
Associated fruit Possi
銅鑼燒

總結:

會再幫襯,同埋應該要俾多啲人知道
好好味
2023-03-18