2014-02-07 950 瀏覽
食過呢間啲cake幾次覺得都吾錯O(∩_∩)O今次大埔探朋友,順路去沙田買下野。因為我朋友一個人住,吾知買咩好情況下~靈機一足,就決定買馬卡龍比佢。當然我都有買一盒比自己啦( ´▽` )ノ兩盒,一盒就6粒。價錢比平時食開某啲牌子算便。吾知係咪一分錢一分服務啦,我英文就吾叻,除左好基本焦糖,玫瑰,朱古力……等。常見大路既名稱都睇得出既。不過我有一半都睇吾明,好有禮貌請佢介紹味道,表示睇吾明啲英文。佢無答我,只係問我要水果味定茶味。但我心想水果味同茶味,我都有啲鐘意同吾鐘意既味,佢吾講我又點知呢?更何況又無其他客人係度。唯有厚住面皮,指下啲我自己睇中既顏色,問佢味道,叫啲自己睇得明既啦。係途中佢都無推介我要啲咩味,要我主動問,佢先有反應,個樣仲非常吾耐煩。如果吾係新年買,我真係同呢位小姐開左年喇。講番味道先,呢間馬卡龍算吾錯。我朋友都大讚牙,而我最鐘意食佢個綠茶,味道夠濃,香蕉味都吾錯,好香。其他味都算ok~唯獨佢個荔枝味就太甜喇~下次都會想再試下呢間買下其他味,不過打死都吾去沙田買,啲態度衰到
食過呢間啲cake幾次覺得都吾錯O(∩_∩)O

今次大埔探朋友,順路去沙田買下野。

當然我都有買一盒比自己啦( ´▽` )ノ
兩盒,一盒就6粒。價錢比平時食開某啲牌子算便。

如果吾係新年買,我真係同呢位小姐開左年喇。

講番味道先,呢間馬卡龍算吾錯。
其他味都算ok~唯獨佢個荔枝味就太甜喇~

外賣自取