2014-09-19 578 瀏覽
難得的一次, 坐在Haggen-Dazs提供的坐位享受甜品, 浪漫不浪漫, 見仁見智. 只可以說的是, 當你身心疲勞的時間, 有一坐位, 有一杯雪糕作甜品, 無論如何, 也是多麼美好的一件事情. 這個藍莓拼一款自選雪糕產品, 底層配以窩夫及朱古力脆波波, 中層舖上一層淡忌廉, 面層加以主打藍莓雪糕球, 另配一個自選綠茶雪糕球, 再加數粒新鮮藍莓, 再再加上一層淡忌廉, 再再再加上藍莓醬, 再再再再加上半塊能量BAR, 層次非常多, 賣相非常好. 綠茶一向是我首選, 最喜歡的味道, 綠茶味夠濃, 不太甜, 食極都唔會厭! 藍莓亦都非常好味, 醬亦不會太甜.  雪糕加埋底層的窩夫及朱古力脆波波, 一口吃下去有咬口, 配搭非常好, 正!

2014-09-18