/我喺香港食過最好味的燒肉😋,好鍾意黎呢度食除左好味,餐廳服務員態度親切,次次黎都食得好開心😀。$283 宮崎A5和牛套餐包括有肩胛肉眼心、上等牛肩胛、牛肩、肩胛腋板(200g)由唔同嘅高質A5和牛組成嘅套餐:肩胛肉眼心入口一刻油脂已經係口腔入面爆發,配合埋牛嘅肥美肉質,口感超滿足。上等牛肩胛入口有溶化嘅口感而且肉質夠嫩,食落口充滿肉香。牛肩、肩胛腋板肉質相對較結實,勝在肉味更濃郁,每口都有和牛獨特嘅香味。套餐附送:白飯/紫菜飯+泡菜/沙律+味噌湯日本有名嘅越光米,特點係飯粒好香,仲有我超鍾意食嘅紫菜飯,加埋隻蛋撈勻一齊食,大滿足😌。泡菜食得出都有心思去選擇,唔係用cheap 嘢,味噌湯味道亦好鮮甜。- $193 Prime Grade F五花、肩胛牛柳、牛小排(250g)(套餐)五花牛牛出名脂肪夠豐富,一眼望落已經係充滿雪花,入口即化好好味😋肩胛牛柳食落好鮮嫩,真係求其燒都勁好味。牛小排食落肉味好濃郁,就算唔點醬食味道都非常之咁出色。套餐附送:白飯/紫菜飯+泡菜/沙律+味噌湯-唔食牛的朋友放心,仲有豬、雞、甜品同菜類揀架。最後,我地再追加左幾款牛同豬豬🐷食:$78 宮崎A5和牛臀漙燒

$283 宮崎A5和牛套餐
包括有肩胛肉眼心、上等牛肩胛、牛肩、肩胛腋板(200g)

由唔同嘅高質A5和牛組成嘅套餐:
肩胛肉眼心

上等牛肩胛
入口有溶化嘅口感而且肉質夠嫩,食落口充滿肉香。

牛肩、肩胛腋板
肉質相對較結實,勝在肉味更濃郁,每口都有和牛獨特嘅香味。

套餐附送:白飯/紫菜飯+泡菜/沙律+味噌湯

五花牛
牛出名脂肪夠豐富,一眼望落已經係充滿雪花,入口即化好好味😋

肩胛牛柳
食落好鮮嫩,真係求其燒都勁好味。

牛小排
食落肉味好濃郁,就算唔點醬食味道都非常之咁出色。

套餐附送:白飯/紫菜飯+泡菜/沙律+味噌湯

唔食牛的朋友放心,仲有豬、雞、甜品同菜類揀架。
最後,我地再追加左幾款牛同豬豬🐷食:

$78 宮崎A5和牛臀漙燒 50g
大大塊牛臀肉切成薄片,肉質厚實又有彈性,更保留到和牛嘅豐富油脂比例。

$28 鹿兒皂豬五花(50g)
豬肉非常juicy,又唔會滯,燒燒邊邊位少少濃邊更加正😋,推薦大家一定要試。

$75 鹿兒島豚肩肉 50g
$52 肩胛牛柳100g
$35 西班牙豬五花 100g

飲品方面,叫左玫瑰荔枝冷泡茶($15)同白桃烏龍冷泡茶($15),超級大杯丫,非常消滯。

EaT 燒肉(沙田)@eat_tabeyo
沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下19-20號舖
#Eat燒肉 #燒肉 #外星人燒肉 #eat_tabeyo #香港食好嘢
#沙田餐廳#韓式燒肉