2023-11-26 97 瀏覽
👩‍👦朋友極力推薦叫我到沙田河畔花園這間路軌燒肉餐廳。話說是📞-香港首間路軌燒肉餐廳-原創外星人主題、本地品牌-堅持高質食物要求高啲店舖,就要親臨店鋪打卡啦📸餐廳內每個位都有一個烤爐♨️,一個人都可以享受燒烤嘅樂趣。餐廳內好多套餐選擇或者單點都可以。今次我哋叫咗好多嘢食:🥰🚅宮崎A5和牛套餐100g朋友介紹佢嘅精明攻略👍只需另加$15元就可有300g的紫菜及溫泉蛋飯。推薦蛋另上,溫泉蛋沾上燒烤好的和牛入口即溶超級滑順。是絕配🎉🎊極力推薦三款和牛都是超級高質🎉🎊另外餐廳提供了多款單點美食, 我哋選擇了💢牛油雜菇💢魷魚下足💢鹿兒島豚肉💢西班牙豬五花💢富士蘋果地雞肉。👏👏所有美食都好好味,豬肉及雞肉肉質鮮美,配上紫菜蛋飯。食吓、食吓、成碗飯食晒🤣🍮燒完肉類又係甜品時間啦😄餐廳新出甜品:焙茶奶凍及綠茶奶凍奶凍香甜幼滑,十分美味。推薦🍮必嗌 秘技 1: 紫菜蛋飯 蛋另上當燒好肉 ,放喺滿滿嘅紫菜飯上面,溫泉蛋後下。就可以食到紫菜嘅脆,肉嘅嫩,溫泉蛋嘅滑,溫泉蛋嘅角色好重要,令到味道豐富同濃郁 必嗌秘技2: 牛油雜菇食完牛油雜菇撈飯,正!淨低嘅牛油菇類精華再利用,加入叫咗肉/海鮮,牛油快炒,一味兩食
-香港首間路軌燒肉餐廳
-原創外星人主題、本地品牌
-堅持高質食物
要求高啲店舖,就要親臨店鋪打卡啦📸

今次我哋叫咗好多嘢食:🥰
🚅宮崎A5和牛套餐100g

🍮燒完肉類又係甜品時間啦😄
餐廳新出甜品:焙茶奶凍及綠茶奶凍
奶凍香甜幼滑,十分美味。推薦🍮

必嗌 秘技 1: 紫菜蛋飯 蛋另上

必嗌秘技2: 牛油雜菇

必嗌秘技3: 套餐包湯、沙律及白飯(可以選擇100g,150g或200g白飯不用另外加費用👏👏)

必嗌秘技4:沙律可以走汁或者汁另上,只係依點細節位,就值得一贊,貼心👍

喺外星飛船送餐環境下嘅舒適🚄係位置上燒烤又食得愉快👍
好豐富的一餐十分之滿足♨️