2024-03-26 44 瀏覽
好耐冇同老公拍拖仔,襯亞女返學出左沙田食Lunch。係沙田新城市廣場見到間以墨綠色同橙色為主調嘅西餐廳,天花仲掛左多盆綠色植物🪴,充滿復古味道。中午時段,餐廳有Lunch Menu,我地就叫左1set Lunch同單點左幾款食物。Lunch SetMaple Bacon Cheeseburger & Chips $138安格斯牛肉,楓葉漿煙肉&芝士漢堡配薯條安格斯牛肉牛味濃郁又夠juicy,漢堡包軟熟,楓葉漿煙肉香脆,食落又不會覺得油膩。let lunch有餐湯同加左$10 Ice cappuccino。White Wine Mussels $79滿滿嘅藍青口放住碗上,仲伴有2件烤得金黃色嘅多士,藍青口肥味,掛滿淡淡酒味又香濃忌廉汁,多士香味濃又非常脆口,沾上忌廉汁好好味。Buttermilk Chicken Salad $118材料好豐富,仲好大份,有牛油果、煙肉、溫泉蛋、羅馬生菜、番茄仔同雞肉。烤過嘅雞肉醃得入味,仲好滑嫩。Chilli Concarne Chip $58睇落好似好細份,但千祈唔好睇少佢,醬汁同芝士都幾多,辣牛肉辣得惹味,鹹香味十足。Tiramisu Pancake
好耐冇同老公拍拖仔,襯亞女返學出左沙田食Lunch。

Lunch Set
安格斯牛肉,楓葉漿煙肉&芝士漢堡配薯條

White Wine Mussels $79

Buttermilk Chicken Salad $118

Chilli Concarne Chip $58

Tiramisu Pancake $122
餐廳招牌梳乎厘班戟,我地叫左Tiramisu,pancake好有蛋香味,又有空氣感,香濃嘅Tiramisu,附上嘅咖啡糖漿同pancake又好夾,仲有生果點綴。