2017-11-01 564 瀏覽
見到openrice介紹有新店,開响朋友公司附近,而且係我知個朋友都唔知,所以即興柴娃娃膽粗粗去試下。。一去到一個客都未有,好似包場那樣,不過夜d都有d客人嚟,睇d點心圖就好靚先嚟咗個蜂蜜馬拉糕 + 彩雲蝦餃個馬拉糕好香,味道都唔錯,鬆鬆軟軟的;但個彩雲蝦餃就敗在個皮厚同硬,個餡就一般蝦蓉,味道尚可。之後就嚟咗個黑超流沙包,有型又幾好食流心但就唔太熱金魚餃,個樣睇落好靚好精緻,食落個餡同個彩雲蝦餃差唔多,但這個個皮就薄d好食d最吸精的就係這個芒果芝士龍王酥,個龍船擺出嚟好型,本來好期待,但食落就都好“流”,又冇乜芒果,反而似食炸版的蝦餃,如果入面係多d水果/蔬菜,就好似蘿蔔酥清清d甜甜哋反而好食d唔知係咪我哋係晚上第一枱客,師傅還送咗個小雞造型的鳳梨酥比我倆食,這個新鮮熱辣反而有驚喜,好好食總結:這間店賣的係精緻點心,好靚,但味道就一般般,但都可值得一試。。

先嚟咗個蜂蜜馬拉糕
+ 彩雲蝦餃

彩雲蝦餃

之後就嚟咗個黑超流沙包,有型又幾好食流心但就唔太熱

奶黃流沙包

金魚餃
金魚餃

最吸精的就係這個芒果芝士龍王酥

芒果芝士龍王酥

唔知係咪我哋係晚上第一枱客,師傅還送咗個小雞造型的鳳梨酥
比我倆食,這個新鮮熱辣反而有驚喜,好好食

鳳梨酥(小雞)