海外朋友過泥香港玩 一於盡地主之誼 帶佢試下啲香港地道美食😋 -【香港永年車仔麵茶冰廳】 交通地點夠晒方便 沙田新城市 購物大商場 🛍血拼完過泥食岩晒😊環境舒服之餘😚餐廳懷舊佈置 富有舊式香港情懷 比我地打卡影相📸😆🥩【美國極佳級封門柳】一人套餐(~10oz) $238 轉意粉+$12港式扒房🔪鋸扒 擇左五成熟 洋蔥汁10oz既封門柳上枱 勁大份超足料席前淋汁 滋滋聲🎇 好有氣氛😆肉嫩外焦 肉質口感非常柔軟 牛味濃👍🏻招牌港式酥皮牛尾羅宋湯 +$15羅宋湯😋味道香濃色澤深紅🍅再加上一叠脆脆既酥皮 絕配💯精選紅酒 +$28講起絕配 點少得牛排配紅酒🍷單寧那澀澀的感覺 正好化解牛排帶給你的油膩感🍜【女神麵】 $108 跟米線配清湯辣汁 BB辣包左6款材料 仲有碗紫菜湯另上充滿骨膠原的鮑汁燜花膠 超清甜咖喱白蘿蔔 索晒湯勁入味既鮮腐竹卷 冬菇同菜芯 👍🏻麵底可選粗麵、幼麵、油麵等 今次米線硬度亦剛剛好 配料自由配撘 各有喜好 鍾意咩就食咩 好豐富😆-凍檸茶 +$4🍹解膩🥰 茶香回甘腐乳通菜 +$18 少腐乳醬叫碟菜減輕罪惡感😜有腐乳醬加持 咸香又惹味永年特飲$28 樽仔鳥籠茶 用冷泡

🥩【美國極佳級封門柳】一人套餐

🍜【女神麵】 $108 跟米線配清湯辣汁 BB辣

包左6款材料 仲有碗紫菜湯另上
充滿骨膠原的鮑汁燜花膠 超清甜咖喱白蘿蔔

索晒湯勁入味既鮮腐竹卷 冬菇同菜芯 👍🏻
麵底可選粗麵、幼麵、油麵等 今次米線硬度亦剛剛好
配料自由配撘 各有喜好 鍾意咩就食咩 好豐富😆

-凍檸茶 +$4