2021-10-03 1023 瀏覽
諗住假期一家人去食下雞煲。訂咗四位6:15。攞位嘅時候店舖已經通知我哋8:00要還枱。我哋覺得時間都應該夠,所以都冇提出任何問題。但係點不知我哋點左嘅好幾款食物都漏單。最後一款嘅牛肉係經過多次催促之後7:40先到。跟住冇幾耐就要求我哋埋單。雖然當時我哋嘅牛肉仲未開始食,我哋都應店舖嘅要求先埋咗單。到咗8:00其中一個侍應就用好差嘅態度走埋嚟同我哋講叫我哋交枱,話出邊已經有客等緊,再比唔到張枱俾人佢哋就會走。我哋都盡量配合,開始執嘢飲埋啲飲品準備走人。到咗8:05侍應就開始幫我哋清枱。包括我哋仲有半杯準備飲埋嘅飲品。我哋當其時心諗⋯ 算啦人哋都係做生意,冇所謂啦!我哋都走人啦!點不知嗰位侍應仲不斷埋怨我哋,話我哋遲還枱,態度惡劣,仲不斷發晦氣⋯ 本來開開心心嘅一個飯局,多得呢位態度惡劣嘅侍應變得「難忘」。 當晚人均消費超過$450。相信呢個價錢係好多餐廳都可以享受到更好嘅服務同埋食物。唔值得嚟呢度受氣。