2024-03-13 292 瀏覽
中午入到黎左中大教育學院隔離既蘭苑食飯聽講定期午餐set都會更換新餐牌,吸引更多人黎食揀咗兩個set lunch,首先一上嚟就有餐湯同埋餐多士,羅宋湯都幾足料,口感濃郁,都幾多蔬菜我簡左迷迭香蕃茄牛肋肉配飯,迷迭香嘅味就唔係太食得出,反而蕃茄味濃郁好多,牛腩肉都炆到好腍,唔使點用力咬都好容易食重點係幾多汁雨先正最鍾意汁撈飯友人簡左韓式醬汁烤五花腩伴紫菜飯卷,一放上黎好驚喜賣相好靚呀!而且五花腩嘅皮烤到好脆!腩肉又好好食,伴有豉油同蒜蓉,仲可以夾埋泡菜或者點辣醬,紫菜卷唔錯,仲有紫蘇葉同埋沙律菜,好健康!開餐甜品有好多東南亞味道(香料)味,口感有少少似龍鬚糖,可惜太甜,唔係太接受到食第一啖已經吐返出嚟咁啱我望到窗口有隻崇基豬🐽好得意室外午餐相對平好多,今次時間有限冇食到,留等下次再黎食下午茶都想試室外環境,空氣清新,比綠葉包圍
中午入到黎左中大教育學院隔離既蘭苑食飯

聽講定期午餐set都會更換新餐牌,吸引更多人黎食

餐湯

重點係幾多汁雨先正
最鍾意汁撈飯
迷迭香蕃茄牛肋肉配飯

友人簡左韓式醬汁烤五花腩伴紫菜飯卷,一放上黎好驚喜

韓式醬汁烤五花腩伴紫菜飯卷

開餐

食第一啖已經吐返出嚟

印度甜品

咁啱我望到窗口有隻崇基豬🐽好得意

室外午餐相對平好多,今次時間有限冇食到,留等下次再黎食

下午茶都想試

室外環境,空氣清新,比綠葉包圍

2024-03-11
餐湯