2024-05-18 38 瀏覽
上次食完雞煲,發現石門好多嘢食。今日專登再去試吓其他餐廳。燒肉店好多人,店面都坐得舒服。一嚟到枱上已經有好多前菜,都可以免費在添加。我地叫左PA五花肉同豬頸肉五花肉油脂均勻。店員似係由韓國人主理,有人會幫你燒肉,服務加分👍👍又唔洗驚燒得唔好食,燒完會剪埋,每塊都口感十足又煎到金黃色,用生菜包住食,口感一流。豬頸肉就冇咁邪惡冇咁肥,我同朋友就各有所好。第一次食雞蛋羹,一上台係咁噴煙,好得意😍😝有芝士,粟米,蘿蔔粒等等係蛋上面,石鍋令佢keep熱,食到尾都暖既,啲雞蛋好滑。最後係韓式炒飯,有專人幫你炒埋,最後竟然仲用沙律醬畫公仔,佢就畫左隻多拉A夢,都幾似既。炒到有少少焦香,配埋紫菜,有得睇又好食。