2022-06-18 368 瀏覽
今日去石門帶個仔學野 冇咩野行左個圈見到達利廣場開左三間黄店 一於去試下茶星人 芝士芒芒好好味可惜嘅係今日冇哂珍珠靚仔店員 同我講keep收據去隔離買野有3蚊優惠即刻走去九鳥砌 買個飽 走醬再加芝士 真係好juicy但有啲咸 都好可惜食唔到佢個薯條到最後買左 泰亞萊黄咖哩蟹肉兩盒 豬手一份 海南雞一隻 油飯三個我仲問店員夜晚先食洗唔洗放入微波爐叮佢答我海南雞唔洗叮架 雪櫃放出黎室溫30分就可以另外 黃咖哩蟹肉 豬手 各叮 1分鐘就可以嘩!估唔到個黃咖哩勁好食 蟹肉只係點綴豬手勁腍 又係好好送飯 個醬有啲似平時食生蝦刺身果個醬 微辣 就算食個皮都唔太肥膩 鹵水汁仲好好味 個底嘅咸菜仲好好送飯終於到最後海南雞啦真係一試難忘!!!佢嘅海南雞唔係坊間咁上到黃色 我夾起左都好疑惑點解有透明啫喱 上網睇左佢條片原來係好野黎雞勁有雞味 嫩滑 雞胸都唔鞋 個醬汁真係非常難忘 竟然有果香味 非常開胃 另外個油飯多到離哂譜 我覺得1個飯係2人份量 油飯嘅味道好香好食 雖然唔似出面係黃色飯 個飯似微黄咁 呢餐非常驚喜好羨慕係石門住/返工嘅同路人 三盒油飯一家四口食到捧住個肚
今日去石門帶個仔學野 冇咩野行左個圈
另外 黃咖哩蟹肉 豬手 各叮 1分鐘就可以
嘩!估唔到個黃咖哩勁好食 蟹肉只係點綴
豬手勁腍 又係好好送飯
終於到最後海南雞啦
真係一試難忘!!!
上網睇左佢條片原來係好野黎
好羨慕係石門住/返工嘅同路人

三盒油飯一家四口食到捧住個肚

2022-06-17
10 分鐘 (外賣自取)
  • 黄咖哩
  • 豬手飯