2015-08-30 1161 瀏覽
揸住架車,係沙田區夜晚最好就係去河畔果個大圈果度泊車食飯,其實都好少抄牌。到左之後等左幾分鐘,店員就安排左我地入坐啦。睇到餐牌,野食都唔貴,我地一行五人就決定叫一個三寶,三碗粥,三隻乳鴿同埋一碟炒油墨菜,三寶我地就叫左清酒浸大蜆,炒蟹同埋西蘭花帶子花姿!上菜啦,見到佢地價錢平但係其實都幾大碟,蜆肉好足料,蟹係足一隻,而且重有好多膏!雞粥就同預期差不多啦,最讚就係隻乳鴿,真係好好好好食,夠大隻, 好夠味,佢唔會太咸但係就好有鴿味,食到我地停唔到口,好想加單時但係店員話已經無晒啦,唯有下次再黎回味啦!不過如果黎就奉勸大家要早少少黎,因為其實佢地本身每日有一個特價品,今日就係五蚊一兩蝦,但係都係因為遲左賣晒啦!

• 乳鴿