2023-10-14 290 瀏覽
呢到地點方便,令我每次有聚會都會想起櫻田,服務有禮貌又細心,師父nice,次次都會有精心推介。今晚又有好野食,入秋了,有最肥美的秋刀,一條可切6件左右,處理秋刀要求的刀功極高,因為多細骨,要每條抽起而又不影響外觀,少d心機都做唔好,加上,秋刀做刺身一定要極新鮮,我只信呢到。伴住酸汁食,秋刀另一番風味,肥美鮮甜完全引出(我唔係專業攝影)店長推介法國藍龍,師父推介象拔蚌,由於我地都係鐘意刺身啦,選擇了象拔刺身,師父為了令其口感更加爽脆,於是切條,味道十分鮮甜濃厚呀!請留意,上碟都經過一番心思,視覺都滿足埋!好喇,進入中段,再黎個刺身set,每次晚飯都order,冇失望。雖然係set,但水準高。想食點飯了,於是叫左炙燒佐口魚邊壽司,最鐘意佢肥厚多脂、肉質柔軟細膩! 火炙後,香,口感豐富,落爽又甜,甘甜魚油緩緩滲出,濃郁甘香,入口即溶。正!我以前唔鐘意食架,係自從係櫻田食過就愛上,試過其他餐廳,都係呢到水準高。最後黎碟鐵板雞肉炒烏冬為結尾。服務員仲好殷勤地問要唔要雪糕。美妙的一個晚上。

秋刀刺身

象拔蚌刺身

6款

炙燒佐口魚邊群壽司

最後黎碟鐵板雞肉炒烏冬為結尾。
服務員仲好殷勤地問要唔要雪糕。美妙的一個晚上。
秋刀刺身
象拔蚌刺身