2024-04-28 175 瀏覽
分享一下今晚喺科學園入面一間梨滿園韓式餐廳食燒肉放題嘅體驗。店內枱櫈擺放整齊,每張枱都有足夠空間,用餐唔會覺得擁擠,枱上放置精美餐具同燒肉所需嘅烤盤、夾等工具,乾淨冇笠痴痴,搭配柔和燈光同溫暖嘅色調,牆上掛著韓國風格嘅畫作同裝飾品,營造出濃厚嘅韓國氛圍,比人感到放鬆舒適。燒肉放題所提供嘅種類除左燒肉嘅食材例如海鮮、肉類、菇菌類等,仲有韓國料理,前菜、小食、湯品、主食、壽司、刺身等等,飲品都有啤酒、汽水、茶,款式都幾多。我地主要都叫左唔同嘅肉類,美國牛板鍵,肉質鮮嫩多汁,烤至微焦嘅外皮帶有濃郁香氣。橫隔膜肉同牛肩肉都令人驚艷,口感豐富,帶有滿滿肉汁,令人欲罷不能。除左牛肉,厚切豬五花腩片同豬頸肉都係我最愛。豬肉經過燒烤後,肥瘦相間嘅口感,又軟又脆實在令人回味無窮。仲有燒帶子,外觀金黃誘人,散發著淡淡嘅炭烤香氣,質地鮮嫩多汁,帶子鮮甜。除左燒肉都叫左唔同種類嘅食物,海帶湯清爽可口,豆腐辣湯口味濃郁、辣辣嘅香氣四溢,聞落已經好吸引。辣湯融合豆腐嘅细腻口感,香辣度調較剛好。另外韓式炸雞外酥內嫩,能夠保留雞肉嘅原汁原味,又帶有獨特嘅韓式風味,美味十足。而雞肉石鍋飯味道濃郁鮮美,石鍋中嘅飯粒吸收各

燒肉放題所提供嘅種類除左燒肉嘅食材例如海鮮、肉類、菇菌類等,仲有韓國料理,前菜、小食、湯品、主食、壽司刺身等等,飲品都有啤酒、汽水、茶,款式都幾多。

另外韓式炸雞外酥內嫩,能夠保留雞肉嘅原汁原味,又帶有獨特嘅韓式風味,美味十足。而雞肉石鍋飯味道濃郁鮮美,石鍋中嘅飯粒吸收各種食材嘅風味,口感香糯,配上韓國辣醬甜甜而香辣,滿滿嘅幸福感。

整體而言,今次嘅韓燒體驗能夠一次過享受到韓國美食豐富多樣性同埋獨特風味。而且店內抽風設備完善,唔會有油膩同焗促感,唔錯。
2024-04-25