2022-05-14 668 瀏覽
梨滿園韓國料理 呢間餐廳位置喺科學園,就喺17W一樓位置,本身果楝商場已經有停車場,揸車去的話好方便。喺呢個大廈入面感覺好舒服,有好多可以坐下休息下既地方,而呢間餐廳亦正正位於扶手電梯附近,好輕易就揾到。 入到去發現係新裝修,非常乾淨明亮,完全冇燒肉店果種油膩感覺。店內全部都是卡位,私隱度很高,坐底之後就可以用電話掃QR code自行點餐。我揀左燒肉放題,大部分既食物都可以隨意選擇,而且選擇好多,對我黎講已經非常足夠。 食物選擇有好多,有熟食,亦有燒的生肉;熟食有前菜類,例如泡菜、菠菜、芽菜等,之後可以揀刺身,三文魚好好味,係新鮮肥美;仲有炸雞、炸蕃薯、炸南瓜、炸餃子、韓式飯卷等,非常美味。而燒肉選擇方面,我推薦牛仔骨,非常入味可口,另外亦有豬頸肉、牛肩肉、雞肉等等都非常齊全。如果覺得D肉太油膩可以攞D生菜包住食,咁就唔怕喇,生菜好脆好新鮮,質素唔差。 以上都只係一部分,唔好咁快食飽住,因為仲有海鮮同蔬菜,海鮮係非常新鮮,D蝦燒完仲係彈牙,都唔係細隻架,另外有帶子、青口等選擇,其實性價比非常高。仲有D金菇、冬菇、粟米呢D可以叫,燒起上黎都幾好食。 飲品都有好多款選擇,自己隨便揀隨便攞,
梨滿園韓國料理

飲品都有好多款選擇,自己隨便揀隨便攞,選擇都唔少架,記得仲有甜品雪糕可以揀,唔好漏左呀。
2022-05-04