2014-08-05 1142 瀏覽
呢日我好準時1430去到,好彩老友先的到等位,Miss係1445都到喇,等到1450終於有位喇,雖然裡面嘈D,不過位置同坐位都唔錯,一D都唔覺迫。原來Miss同阿Sir食左Lunch,又話飲水得咯,所以我地就叫2個餐3人食啦,佢都只係食一件三文治咋。其實都有幾多套餐選擇,我又有選擇困難症嘅,最後都要Miss同我分析完就幫我揀左三式拼盤喇....^^"慢慢食下傾下,又可以任添野飲,我地都足足嗲左2個多小時,看來每年一聚都唔錯,可以更珍惜彼此相處時間外,仲會講到冇時停,Gooood!我地3個點了2個下午茶套餐﹣① 迷你俄羅斯沙律三式拼盤 ($62) 包一杯無限次添飲同一款汽水② 公司三文治 Club Sandwich ($50) +$4 無限次添飲熱即磨咖啡Total= $116 (會員卡免加一服務費)① 迷你俄羅斯沙律三式拼盤 (左起)<芝士焗香草蕃茄法式多士>呢2件多士幾靚仔,多士上面有大蕃茄切粒同開邊車里茄,大蕃茄帶酸,車里茄配上少量的芝士就帶甜酸,餡料裡有碎香葉,有微香,最正反而係多士,勁脆!!<迷你俄羅斯沙拉>用薄餅盛載沙拉,也算是脆的但帶微硬;最
我地3個點了2個下午茶套餐﹣
Total= $116 (會員卡免加一服務費)
即磨咖啡, 七喜

① 迷你俄羅斯沙律三式拼盤 (左起)
<芝士焗香草蕃茄法式多士>

<迷你俄羅斯沙拉>

用薄餅盛載沙拉,也算是脆的但帶微硬;最頂有隻好鮮且彈牙的蝦,冇雪味已經好好;蝦的下面係薯仔沙律,有薯仔同紅蘿蔔粒,撈勻沙律醬,OK啦;最後係幾塊沙律菜,翠綠新鮮!
<秘製雞槌>

用上黑椒粒醃,雞皮香口,雞槌肉質都唔錯,細細隻真係下午茶啱食。
② 公司三文治 Club Sandwich

同Menu相中相比當然係有所不同架喇,記得細個我都好鍾意食公司三文治,仲覺得佢係好High嘅野食添。
都唔知幾多年冇食公司三文治,今次都係Miss揀嘅,三文治中間的薯條好粗唔油微咸香脆,幾好食;公司三文治的材料當然要多啦,呢個包括有蛋、生菜、雞肉和蕃茄,各餡料都新鮮嘅,最可惜係三文治一D都唔脆唔燶,就似白麵包冇烘過一樣,整體OK啦。

2014-08-02