2015-07-25 833 瀏覽
有期望地再次光顧,等待人數多,差不多半小時後入坐,點了5款東東。尚點涼菜(青瓜,烤夫,素鵝,燻魚),小龍包,薺菜松茸炒年糕,黑木耳露及豆沙鍋餅。尚點涼菜青瓜:爽口,道濃。烤夫:味淡,有點失色。素鵝:以菇為主,可以更脆。燻魚:全晚最好食的一道菜,非常脆口,味道偏甜。小龍包皮薄多湯汁,味道尚可,如果多點點肉味會更好。薺菜松茸炒年糕 全晚最差的一道菜,松茸只有死咸味,相反年糕就淡某某。我估佢地想用松茸帶起成碟年糕既味,不過非常可惜,松茸同年糕絕左交,傾唔麻各自各既味。豆沙鍋餅 非常失望既甜品,豆沙鍋餅係上海店既主打甜品,應該冇死啦,就可能主打係關係,尚點既豆沙鍋餅係一早炸定,有客要再返炸,搞到粉皮油淋淋又唔脆,再者真係得粉冇左應有既蛋香味。黑木耳露比起上次較漿口及甜都係鐘意上次(第一次)的食物,試過第一次之後有期望再來,就因為有期望,所以今次就失望。
尚點涼菜
青瓜:爽口,道濃。
烤夫:味淡,有點失色。
素鵝:以菇為主,可以更脆。
燻魚:全晚最好食的一道菜,非常脆口,味道偏甜。
小龍包
小龍包
皮薄多湯汁,味道尚可,如果多點點肉味會更好。
薺菜松茸炒年糕

全晚最差的一道菜,松茸只有死咸味,相反年糕就淡某某。
豆沙鍋餅

黑木耳露