2019-12-26 96 瀏覽
Boxing day 無嘢做,去了花園城的和氣食堂食日本料理,夜晚都算多人,等了大約三十分鐘有位。坐位間隔普通,尚算企理,有點傳統日本食堂嘅感覺。鋪頭採用QR code點菜,唔會落錯單。今晚點了韓式豚肉石頭飯、黑松露帶子卷物、黑松露左口魚壽司、芝士三文魚壽司、芝士同蒜蓉燒廣島壕、燒雞翼、芝士燒大肉菇同串燒牛舌。先講豚肉石頭飯,唔係太熱,食落啲飯淋咗少少,豚肉味道普通。帶子卷物幾香,但中層塊紫菜有點硬。左口魚壽司同三文魚壽司就幾香口。廣覺壕方面就蒜蓉較芝士出色,味道較香濃。燒雞翼好香,同夠熱夠脆。芝士燒大肉菇好正,味道好香,隻菇好濃味,好多汁。牛舌唔算太香,咬落仲有點硬,較為失色。全部咁多加埋都係四百幾蚊,算經濟抵食,可以再去。