2018-06-30 1223 瀏覽
今日原先諗住同老婆在沙田食lunch, 不過遲咗收工, 無辦法就上七樓兜個圈睇吓有乜嘢食, 見到Tonkichi四點鐘仲開緊, 好奇怪, 平時收三點左右, 點解仲有哩食既, 問個店長原來啱啱開始逢星期六, 日及公眾假期三點至六點加開下午茶, 咁我緊係一於同老婆試一試啦.睇個餐牌, 好吸引, 唔貴, 有麵, 有炸物, 有烏冬, 仲有cake同包埋嘢飲添.一於點翻個牛肉擔擔湯烏冬及high tea二人set (吉列豬柳, 炸蝦, 炸蠔, 炸雞翼, 香味飯糰, , 牛奶布甸及蛋糕) 醫醫肚, 店長話由於牛奶布甸沽清, 用其他甜品代替, OK OK牛肉擔擔湯烏冬, 湯底好濃郁, 有好重炒香既芝麻同花生味道, 真係好濃郁, 好濃郁, 配合稻庭烏冬, 呢個價錢連嘢飲超值, 我問店長平時有無得食架, 佢話剩係星期六日下午茶時段先至有, 好食過大酒樓, 真材實料, 我無誇張到.High tea二人set, 炸物唔駛講啦, 鬆脆好食, 專門店嚟麻, 蜜糖雞翼有檸檬味, 唔知係唔係仲有少少香茅添, 好食. 香味飯糰裡面有好多粒粒, 荔枝雪芭配清酒啫哩好清新, 朱古力芝士卷朱古力味濃郁, 配埋杯香濃咖啡,

High tea二人set, 炸物唔駛講啦, 鬆脆好食, 專門店嚟麻, 蜜糖雞翼有檸檬味, 唔知係唔係仲有少少香茅添, 好食. 香味飯糰裡面有好多粒粒, 荔枝雪芭配清酒啫哩好清新, 朱古力芝士卷朱古力味濃郁, 配埋杯香濃咖啡, 好嘆.
2018-06-30