2022-02-05 686 瀏覽
過左一個月都令我念念不忘的泰菜因為佢嘅味道同曼谷嘅正宗泰菜有得揮就趁住而家個疫情,無得堂食,都懷念下。呢間係朋友仔住附近推介,我地就叫咗個二人套餐share另外仲order咗多一個冬蔭海鮮湯,堅係足料,除咗咸咗少少之後,其實無乜好挑剔,我亦都欣賞店家無因為要就下啲食客嚟減辣,老實講,唔食得辣,做乜鬼要食泰國菜? 另外佢嘅泰式明爐魚都係相當吸引,本身出去都成 $238 啦,呢度更加好味,香茅味足,又唔係細條,都係包係個餐裡面,老實講,我感覺店家真係蝕做。呢個馬拉盞炒通菜又係唔能夠錯過,係繼我係另一間泰菜館食過最似泰國地道嘅之一,份量亦無hea你,4個人食絕對係夠有突。呢個醃肉碎生菜包,我地揀咗雞肉,再加埋佢地特製嘅香料,真係好唔錯,而且啲生菜都係好新鮮,入口爽爽聲,唔係大食嘅話真係3個人食都得。食完呢餐飯,我個胃真係好想去旅行.........建議去唔到曼谷又想食泰菜,呢度真係一個性價比好高嘅選擇。
過左一個月都令我念念不忘的泰菜
因為佢嘅味道同曼谷嘅正宗泰菜有得揮
就趁住而家個疫情,無得堂食,都懷念下。

呢間係朋友仔住附近推介,我地就叫咗個二人套餐share

2021-12-23
  • 冬蔭海鮮湯