2022-01-23 427 瀏覽
生日就梗係搵個理由食好西啦!不過而家疫情爆得好犀利,去旺區食o野又唔係好安全咁,始終人流太多啦。又想食得滿意又想放心,自不然諗到柴門。上幾次o黎到都遇唔倒牛柳,好回味,今次即管試吓有無得預留牛柳,店家好友善,願意安排餐牌以外菜式,提一提大家,法式油封鴨腿都有得預留。湯係蘑菇湯,仲有麵包同埋有橙汁o既春卷沙律。麵包好軟熟又實在,配上濃濃蘑菇味又夠熱o既蘑菇湯好出色。每次o黎呢度食沙律,除o左用料新鮮外,個 dressing 都係用生果造成,效果就係食落好清新唔會油膩(年紀大愛養身,放落肚要好味亦要對身體好)。主菜係阿根廷牛柳,有一段日子無食佢o既牛柳,無令我失望。油脂低但肉味重,而且亦都腍身唔會鞋,再加上個面有少少焦同脆身,加埋好好味,唔駛點汁都足夠啦。Happy Bday to me~ 甜品我揀左辣椒朱古力餅,香濃朱古力配上一點辣,食多件都仲得。另外,屋企人今次嗌o左法式煎焗鮮鴨胸 跟 煎鴨肝,估唔到法國鴨胸可以咁多肉,而且好重肉味,唔知我以為食緊鵝呀。員工有禮充滿笑容,除左環境舒服傾倒偈,食物好味(要持續保持質素唔係易事),員工服務亦佳,都好難唔做回頭客。
生日就梗係搵個理由食好西啦!

前菜

阿根廷牛柳

甜品:辣椒朱古力餅

題外話/補充資料: 電話 / whatsapp 訂位可以有 9 折優惠,呢個餐大概 $180 真係好抵,出面好難做到了。
2022-01-23
生日
前菜
阿根廷牛柳
甜品:辣椒朱古力餅
  • 法式煎焗鮮鴨胸 跟 煎鴨肝、牛柳