2020-03-08 686 瀏覽
行完山 去東薈城行一行 順便搵嘢食醫肚行到7樓見到Goobne 好耐冇食過韓式烤雞 攞張飛等位試試先結果一等等了一個鐘有多 曾經發生心理戰 想去另一間食 你會見到有吉枱 但又唔畀客人入去。。。 可能係策略吧 😅終於有位 勁肚餓點咗2份烤雞和蛋捲醬汁味道還可以 雞肉唔係算好滑 。。。。 有點跌眼鏡 講真蛋捲都可以但在這晚餐中 寒風事件扣了不少分坐下不久 發現冷氣好大,冷風好強, 鋪在枱上的紙動向可告訴你風速和風向直接吹後枕和面 凍凍凍 端上來的熱騰騰烤雞好快被吹凍❄❄❄ 向男職員反映,因為人太多不能換枱(明白的), 叫佢把冷氣調低啲,佢答你等等。。。。。。。 食完2件雞,張紙告訴你風向和風速沒有減❄❄❄ 幸好沒有再增加😅🤣而這時烤雞已經不再是熱的 有點硬硬。。。隔離枱的男食客一坐下跟同行者講好凍,馬上著褸。 而我著咗褸還是好凍,再次叫服務員把冷氣調整一下, 今次仲指一指吹起的紙, 另一個女服務員答我ok。。。整個人已經冰凍, 半件雞和幾個蛋捲後,張紙繼續話畀你聽,風向和風速不變還是在寒風中進食冰烤雞❄❄❄最後跟一個韓國籍女經理反映,天呀,紙終於靜下來了,烤雞也冷了,冷盤蛋捲別有一番風味😅
行完山 去東薈城行一行 順便搵嘢食醫肚
結果一等等了一個鐘有多

終於有位 勁肚餓
點咗2份烤雞和蛋捲
醬汁味道還可以 雞肉唔係算好滑 。。。。 有點跌眼鏡 講真
蛋捲都可以

但在這晚餐中 寒風事件扣了不少分

直接吹後枕和面 凍凍凍 端上來的熱騰騰烤雞好快被吹凍❄❄❄

而這時烤雞已經不再是熱的 有點硬硬。。。

還是在寒風中進食冰烤雞❄❄❄

最後跟一個韓國籍女經理反映,天呀,紙終於靜下來了,烤雞也冷了,冷盤蛋捲別有一番風味😅😅😅
加水也是叫幾次才加的, 可能當時還是新店 人手不夠 maybe

食完上黎開飯啦 發現好多食客都推介蜜糖香滑烤雞 下次或者 有機會 可能如果唔使等位 寒風(不是韓風)不再肆虐 還可以諗諗的

egg roll
2019-12-25