2024-03-26 176 瀏覽
我地兩個各自order澳洲安格斯牛肉special set🐮🍲係每人一鍋~我地分別選:壽喜燒湯底+番茄湯底🍅蕃茄湯底有淡淡的蕃茄味嘅;但壽喜燒真係冇乜壽喜燒嗰種香,有少少辣。.✨澳洲安格斯牛肉🐮呢個牛肉嘅肉質偏硬,同埋可能個煲問題 勁快蒸發曬啲湯,加完湯又要等佢滾,搞到燉煮時間變長⏰.✨豬肉中規中矩啦🐽豬肉相比牛肉 肉質較嫩+口感細膩.✨火鍋配料放題✨選擇好少,淨係講啲比較特別嘅配料:芋絲已經算係較為好食,食落脆口;豆腐:外表獨特 食落就係普通滑豆腐;魚蛋煙煙韌韌,冇咩腥臭味,幾好食;烏冬唔係煙靭嘅讚岐,只係普通香港烏冬,圓圓地一條,唔煙靭;麵就真係好麵粉,唔好食;墨汁花枝丸嘅外表特別而好食,但我食唔出墨汁味。.✨甜品✨牛奶布丁好食!奶味香濃 質地柔軟;芒果布丁好水,質地奇怪,應該就冇落cream嘅布丁;黑糖丸子嘅黑糖味好香,入面應該有吉士醬(?)
✨澳洲安格斯牛肉🐮
✨豬肉
中規中矩啦🐽豬肉相比牛肉 肉質較嫩+口感細膩
火鍋配料放題
選擇好少,淨係講啲比較特別嘅配料:
甜品
2023-12-28