Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

餐廳: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-11-03 43 瀏覽
🇰🇷韓國真係百去不厭!除咗有我最愛嘅Kpop之外😌,就連韓食都係咁吸引!勁掛住路邊攤嘅魚糕串同埋炒年糕😗,weekend就同朋友嚟咗Yadllie Plate 야들리애플래이트解解思鄉之愁🤎~🍖莫索里拉芝士排骨一上枱見到海量芝士巳經流哂口水🫕店員會先熱溶芝士再捲落排骨到,將每一件排骨都卷滿拉絲芝士🧀️,而排骨就用咗甜辣醬醃製夠哂入味,香辣味都幾重,食得好過癮!🥩🍗驚喜二重奏一次過可以歎齊牛扒同炸雞~牛扒放喺熱石板上面可以自己控制幾多成熟,不過牛扒較薄身好容易煎到過熟,要時不時反一反佢,呢點就要留意番!至於炸雞真係冇得輸,外皮金黃酥脆面內部鮮嫩多汁,食肉獸朋友仔必點啊❗️不過食完的確會有啲膩,幸好有配備沙律可以一解膩感👍!🍜 水冷麵 一向對冷麵都冇咩興趣,但見到成枱都係較重口味嘅食物,就想點番份清清地嘅菜式。味道酸酸甜甜好開胃,用佢嚟解膩一流!麵條食落都好彈牙,仲配埋溏心蛋、白蘿蔔同梨,老老豆豆我都係第一次食,估唔到清清地又幾好食喎😆!🍢魚介湯鍋呢個鍋份量有啲料到,我哋一行兩個人係絕對唔會食得哂😂魚蛋、年糕、娃娃菜、金菇、冬菇、蘿蔔、豆腐,材料勁豐富🤩,就連湯底都好好飲,每一口都充滿海鮮風味

🍖莫索里拉芝士排骨

🥩🍗驚喜二重奏

🍜 水冷麵

🍢魚介湯鍋
呢個鍋份量有啲料到,我哋一行兩個人係絕對唔會食得哂😂魚蛋、年糕、娃娃菜、金菇、冬菇、蘿蔔、豆腐,材料勁豐富🤩,就連湯底都好好飲,每一口都充滿海鮮風味,飲落好鮮甜~

🥣淑女辣醬炒年糕
提到韓國小食點可以唔食年糕啊~醬汁帶有少少玫瑰香氣,魚糕同年糕食落煙煙韌韌好有咬口,食落唔算太辣,就連唔太食辣嘅同行朋友都食得到~

🍈蜜瓜雪冰🍧
呢個甜品勁吸引!蜜瓜味牛奶雪冰搭配蜜瓜果肉同雪糕,單望都巳經覺得好吸引啦😍牛奶冰底本身夠哂滑又唔會死甜,有濃濃奶香味,鮮蜜瓜仲要係勁甜勁甜果種,質感好軟綿綿唔會有冰渣口感,呢個我係會encore的😎!

本身仲想試埋紫菜手抓飯,不過果日去到咁岩賣哂,唯有下次去再食番😛

@yadllie_plate
#yadllieplate #yadllieplatehk #韓式烤雞 #香港美食 #香港韓國菜 #旺角美食 #香港探店 #旺角探店 #香港必食餐廳