2023-06-22 28 瀏覽
話說5月中左新冠,病足2個星期都冇食過好西😢可以出關後,當然就係瘋狂俾朋友約食飯。之前去唱K見到阿卵好鍾意食雞翼,而我又好想食雞 (因為某種原因戒左食雞),於是就約咗阿卵去WINGMAN食雞翼放題🤪一開𨋢門,就見到好大隻「雞頭」嘅字,而佢嘅裝修,亦都好香港懷舊嘅感覺,餐廳入面亦都好酒吧feel,好適合飲酒傾偈食雞翼😝我哋今日揀咗10款口味嘅雞翼放題,我哋除咗辣嘅味道冇叫之外,其他都叫晒嚟食,實行試晒佢😋而我認為最好味嘅係蒙古燒烤、加州風情、泰式甜酸醬同埋田園風味😗蒙古燒烤嚟到,已經有好大陣辣味攻陷我哋嘅鼻,食落去啲辣即刻去到喉嚨🥵所以如果鍾意食辣嘅,可以不妨試試呢度嘅所有辣味雞翼😝泰式甜酸醬,好似食緊麥記嘅雞翼咁,但味道我覺得係好食啲,應該係因為呢度嘅雞翼,係用法國無激素走地雞,加上用慢煮嘅方式去炸雞翼,所以雞翼食落去比較嫩滑🙈另外餐廳嘅雞翼並唔係我哋平時一隻隻完整嘅雞翼,而係切開左半邊,令到我哋可以食到更多味道,同食得更加多雞翼,食完呢餐真係等於我食咗幾年嘅雞翼🤣總結:餐廳感覺好舒服,好似係酒吧好relax嘅感覺,加上雞翼係用法國無激素走地雞,加上慢煮嘅方法去炸出所有嘅雞翼,令我食得
話說5月中左新冠,病足2個星期都冇食過好西😢

總結:餐廳感覺好舒服,好似係酒吧好relax嘅感覺,加上雞翼係用法國無激素走地雞,加上慢煮嘅方法去炸出所有嘅雞翼,令我食得都放心啲,如果朋友係食肉獸的話,不妨去吓呢間有好多味道嘅雞翼放題餐廳試試佢👍
2023-05-31
  • 蒙古燒烤味