2024-04-17 79 瀏覽
每個女人都有第𝟐個胃(甜品胃)🤰🏻但大家都知食甜品太多,好易會肥🥺咁點先可以滿足我地既甜品胃得黎又唔肥呢?🤩就係...香港首家現切提拉米蘇專門店啦😏店家用既係💕天然零卡糖💕唔會有熱量產生👍🏻仲要每個月都有限定口味,個個月食都唔怕肥啦🥰~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 提拉米蘇都係用意大利𝐌𝐚𝐬𝐜𝐚𝐫𝐩𝐨𝐧𝐞 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞奶香味濃,口感綿密滑順😚每件都係份量十足,拎上手係"聚手",食完會飽肚😝口味配上唔同夾心餡料,各有特式,口感 / 層次都好豐富😋.▪港式咖喱魚蛋提拉米蘇 ($68)平時行街見到咖喱魚蛋都篤番串,點可以唔買番件喎😂咖喱魚蛋真係咖喱魚蛋黎,唔係造型似既蛋糕,食落唔會好辣,幾有創意🍡.▪開心果莓莓白玉提拉米蘇 ($68)第𝟏下見到綠色&士多啤梨🍓,以為係抹茶🍵原來係依期最𝐇𝐢𝐭既果仁開心果💚𝟐樣都係大王🤴🏻既至愛,點都要買番件啦,食落果仁香勁出呀。.▪𝐁𝐞𝐬𝐭 𝐒𝐞𝐥𝐥𝐞𝐫❣️伯爵茶焦糖可可拿破崙提拉米蘇⁠ ($68)表面滿滿可可粉,有伯爵茶茶香幾清新🫖焦糖部份加左鹽多左鹹香,鹹鹹甜甜既野真係特別快清晒🥄仲有驚喜位,𝟐片拿破崙仲係酥脆
每個女人都有第𝟐個胃(甜品胃)🤰🏻
但大家都知食甜品太多,好易會肥🥺
咁點先可以滿足我地既甜品胃得黎又唔肥呢?🤩
就係...香港首家現切提拉米蘇專門店啦😏
店家用既係💕天然零卡糖💕唔會有熱量產生👍🏻
仲要每個月都有限定口味,個個月食都唔怕肥啦🥰

每件都係份量十足,拎上手係"聚手",食完會飽肚😝
口味配上唔同夾心餡料,各有特式,口感 / 層次都好豐富😋

▪港式咖喱魚蛋提拉米蘇 ($68)
平時行街見到咖喱魚蛋都篤番串,點可以唔買番件喎😂
港式咖喱魚蛋提拉米蘇

▪開心果莓莓白玉提拉米蘇 ($68)
第𝟏下見到綠色&士多啤梨🍓,以為係抹茶🍵
原來係依期最𝐇𝐢𝐭既果仁開心果💚
𝟐樣都係大王🤴🏻既至愛,點都要買番件啦,食落果仁香勁出呀。
開心果莓莓白玉提拉米蘇

表面滿滿可可粉,有伯爵茶茶香幾清新🫖
焦糖部份加左鹽多左鹹香,鹹鹹甜甜既野真係特別快清晒🥄
仲有驚喜位,𝟐片拿破崙仲係酥脆嫁💥
伯爵茶焦糖可可拿破崙提拉米蘇

▪⁠每日限量❣️提拉米蘇朱古力脆皮杯 ($68)
覺得原味先試到真章,但又想帶𝐝新意既可揀依杯🥤
杯蓋 • 杯身都食得😳成個"咖啡杯"都係用朱古力整嫁🤎
杯內係原味𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮,(外)香濃朱古力🍫 • (內)香濃咖啡味☕️
全杯都唔會過甜,打到卡又好食📸

💁🏻‍♀️食法仲有𝟐種
當蛋糕食🍰 : (雪櫃 𝟑℃至𝟓℃) 可放𝟐天
當雪糕食🍨 : (雪櫃 -𝟏𝟖℃至 - 𝟐𝟓℃) 可以存放𝟏個月時間,食前室溫解凍𝟏𝟎 - 𝟏𝟓𝐦𝐢𝐧𝐬
伯爵茶焦糖可可拿破崙提拉米蘇