📍 Liberty Coffee & Wine²🗓️ 20 August 2023去咗旺角同奧運站中間嘅一間cafe,係好chill嘅cafe,有落地大玻璃,坐低飲杯咖啡應該好適合。五點幾到達嘅時候有日光,陽光照入嚟,無論點樣影相都好靚。今次同朋友叫咗兩個晚餐set,分別叫咗 黑松露牛肝菌汁燒刺身帶子扁意粉 同 羅勒青醬寶雲酥西班牙豬鞍。Set有包餐湯同埋牛角包。另外我哋亦追加了黑松露醬炸薯條($48) 作為小食。我最鍾意係個豬鞍,好厚肉亦煮得啱啱好,非常juicy!🍴 黑松露牛肝菌汁燒刺身帶子扁意粉 $178🍴 羅勒青醬寶雲酥西班牙豬鞍 $238飲品方面,我們每人叫了一杯Mocktail, 分別為 Blue Sky 晴, Guava Pink 番粉紅, 同Twilight 暮光🍸由於同朋友慶祝生日,叫咗個waffle。如果waffle上面可以有啲糖粉同糖漿應該會更好食,因為比較只食waffle會比較乾,需要同雪糕一齊食。同埋見到有個玫瑰花造型嘅蛋糕好靚,所以都叫埋試下,朱古力味很濃,但柚子餡偏甜。🧇 手工綠茶窩夫配開心果雪糕 $98🍰 朱古力慕絲柚子蛋糕 $88呢到啲員工好有禮貌同好願
📍 Liberty Coffee & Wine²
🗓️ 20 August 2023

另外我哋亦追加了黑松露醬炸薯條($48) 作為小食。
黑松露醬炸薯條
我最鍾意係個豬鞍,好厚肉亦煮得啱啱好,非常juicy!

🍴 黑松露牛肝菌汁燒刺身帶子扁意粉 $178
🍴 羅勒青醬寶雲酥西班牙豬鞍 $238

羅勒青醬寶雲酥西班牙豬鞍

🧇 手工綠茶窩夫配開心果雪糕 $98
🍰 朱古力慕絲柚子蛋糕 $88

呢到啲員工好有禮貌同好願意幫忙。另外,呢到師生社工醫護消防,都會有九折,大家只要出示職員證就可以了~
2023-08-20
生日