夜晚喺朗豪坊睇下有咩啱食嘅時候見到Lab 10門口有個任食餐牌,只係$248就可以任食多款肉類同沙律,飲品都係任飲,望落環境乾淨企理,之前都有聽過同事講起呢度嘅無煙韓燒,一直都好想試,加上睇落又好似幾抵食,所以決定試下。店內每個座位都會間上隔版,情況就類似自修室咁,令客人可以有返屬於自己同朋友嘅私人空間,無論同朋友傾計定食野都唔怕俾隔離位望住同聽到,避免尷尬。雖然呢度主打燒肉,但係都不得不讚呢度嘅沙律好好食,仲好靚咁放咗喺個玻璃樽入面,蔬菜好新鮮,口感爽脆。一開始店家會送上一個牛牛板,上面擺放了唔同肉嘅部位,豬牛雞都樣樣有少少,等你可以每樣都試下,然後食過覺得特別鐘意食嘅就可以再Encore!啲肉都好靚同好新鮮,鮮紅色肥瘦分明,已經急不及待要燒!無煙韓燒真係第一次試,覺得好神奇!燒肉嘅過程完全冇油煙攻上黎,唔會油淋淋同埋搞到頭髮同衫都一陣味。尤其而家冬天多數著冷衫,一般黎講好易吸味,無煙韓燒就最適合。睇佢個爐仔細細但火力好夠,好快就將肉烤熟食得,任食梗係要爭取時間啦!另外想特別同大家介紹嘅係薯條!韓式薯條有兜混合咗唔同種類嘅芝士,只要放上爐上面加熱,等佢半溶就可以用黎沾薯條!每條薯條都

另外想特別同大家介紹嘅係薯條!韓式薯條有兜混合咗唔同種類嘅芝士,只要放上爐上面加熱,等佢半溶就可以用黎沾薯條!每條薯條都可以做到芝士拉絲嘅效果,真係好食又好玩呀!不過略嫌薯條多咗少少鹽,如果少返啲鹽就會更健康啦!
2020-01-02
  • 牛板腱