2017-12-02 43 瀏覽
黑布街甜品我次次都會揀轉角位pancake , 今次特登帶朋友試吓米之蓮,食完都係試過就算,下次應該唔會再揀。米之蓮推介拿破崙,本來諗住試吓栗子拿破崙,不過冇栗子所以揀咗芒果拿破崙,我嘅評語係OK啦,因為我心目中好食嘅拿破崙只有在黃埔花園的海逸酒店,仲要係特登去訂嗰隻,因為即製。呢間明顯啲芒果浸過糖水,酥皮、吉士不過不失,同其他甜品店出品差不多。伯爵茶奶凍,食落去以為港式奶茶奶凍,沒有伯爵茶的香味,改名為港式奶茶奶凍貼切得多。菠蘿金寶配菠蘿扒雪糕,這個有驚喜,燒菠蘿加糖漿點雪糕很好吃,菠蘿金寶即菠蘿批, 都不錯,這個沒有米之蓮推介卻比米之蓮更好吃。金橘檸檬梳打,正常,夠大柸,夠我解喝。食完服務人員會不停執枱趕你走,想坐喺度傾下計的,請另作他選。

金橘檸檬梳打,正常,夠大柸,夠我解喝。

2017-10-29
$70 (宵夜)