2019-08-26 120 瀏覽
很多次經過朗豪城的I cremeria,今日終於見到冇人等位,不用排隊,第一時間就同閨蜜來個少女心💓下午茶。最鍾意依度嘅環境好開陽,全部白色雲石枱,非常適合打給影相💓我是抹茶控,所以完全不用想,就這個吧🤤Japanese Matcha Roll Tea Set $128日本宇治抹茶海綿卷輕食好精緻,完全符合晒我港女打卡要求,托盤都有花紋,好高級☺️Tea set包括有自選雪糕及飲品,抹茶海綿卷、紅豆、 白玉丸子、蜜餞栗子🌰雖然百幾蚊,但是都覺得超值。我叫咗抺茶雪糕🍦味道口感好濃郁,同埋好滑,抺茶味重,會有少少甘味🤤而丸子煙煙韌韌,綠茶配紅豆不嬲都係絕配 一啖綠茶一啖紅豆蛋糕一樣出色,抺茶卷不會太甜,軟綿綿的口感,不錯👍飲品點了意義泡沫咖啡,香濃的咖啡面層有細滑的泡沫,咖啡口感醇香。食了甜品真的會比較開心,滿滿的幸福感💓

最鍾意依度嘅環境好開陽,全部白色雲石枱,非常適合打給影相💓

我是抹茶控,所以完全不用想,就這個吧🤤

日本宇治抹茶海綿卷輕食
好精緻,完全符合晒我港女打卡要求,托盤都有花紋,好高級☺️
而丸子煙煙韌韌,綠茶配紅豆不嬲都係絕配 一啖綠茶一啖紅豆
蛋糕一樣出色,抺茶卷不會太甜,軟綿綿的口感,不錯👍

食了甜品真的會比較開心,滿滿的幸福感💓
2019-08-03
  • 日本宇治抹茶輕食