鍾意食生蠔🦪嘅朋友仔係邊度?Fatpig自己舉手先🤣今次嚟到位於旺角嘅GOGO Rock蠔吧,試下佢D新鮮靚生蠔!個日Fatpig係book星期五夜晚七點嘅台,七點唔算多人但大約八點左右就好full了,所以如果想ensure白己有位就記得要book啦。佢地Openrice 仲有d 生蠔package可以買!不過記住要提早一日買如果有興趣嘅話🤓menu上面都有生蠔嘅選擇,不過侍應哥哥話如果想食專啲好啲quality就要直接去bar 台度落order!🤭-🦪令和生蠔 $98一隻侍應哥哥推介話係自留款,個size有手掌咁大,而且肉質肥美夠鮮。咁我地就梗係要試一試啦!上到黎又真係有fatpig 嘅手掌咁大wor,我自己感覺就都重海水味夠鮮而且肉質係爽身👍-🦪南非&日本生蠔 $56/ 一隻FATPIG一行四個人,咁啱大家嘅喜好就各有不同,有啲就鍾意食海水味重啲,有啲就鍾意冇咁重海水鍾意食甜美啲嘅!而且佢買三隻生蠔就會送一隻法國生蠔(呢個就冇得揀咩款),俾咗我地機會一嚐三款生蠔😋日本生蠔就海水味重,好爽口!南非生蠔!呢個好Jeng!係一行四人都推薦好食!食到最尾呢真係齒頰留香,然後肉質係好甜美厚實
🦪令和生蠔 $98一隻
🦪南非&日本生蠔 $56/ 一隻
FATPIG一行四個人,咁啱大家嘅喜好就各有不同,有啲就鍾意食海水味重啲,有啲就鍾意冇咁重海水鍾意食甜美啲嘅!而且佢買三隻生蠔就會送一隻法國生蠔(呢個就冇得揀咩款),俾咗我地機會一嚐三款生蠔😋日本生蠔就海水味重,好爽口!南非生蠔!呢個好Jeng!係一行四人都推薦好食!食到最尾呢真係齒頰留香,然後肉質係好甜美厚實,非常Creamy!😚唔好睇法國生蠔係送嘅,其實佢都好好食,不過個size就相對細隻啲啲🤪
🥘香煎挪威三文魚扒配意大利飯 $148
呢個三文魚都煎得頗香,魚皮嘅油脂都出曬嚟~意大利飯 友人就話少少🤏過生。不過我覺得我地坐個位對正個冷氣,啲嘢都幾快凍,所以到最後會話差咁啲🤧
🥩炭燒安格斯肉眼扒 250g $308
呢個肉眼扒都係叫medium,幾欣賞medium之下真係做到鎖到肉汁仲係好Juice嘅,但係某啲area肉質我會話都係有啲鞋同韌,都係個句好快凍咗就冇咗啲口感😗

📍 GOGO Rock (旺角)
旺角砵蘭街180號地下A號舖

好味指數😋:8/10
服務指數💆🏻‍♂️:9/10
Cp值💓:8/10
人均消費💰:$400
Encore: ✅(for🦪)