琴日同個fd去mk揾嘢食,經過一間好多人排隊嘅泰菜餐廳,因為之前未見過呢間(應該太耐冇入通菜街了),排得隊應該都唔錯喎,就一齊排隊等食🤣入到去個環境好有feel,主打水泥牆同木質~好啱打卡📸👭🏿晚市2人餐 $338🥗木瓜沙律大大碟👅辣辣哋嘅~清新爽口,木瓜絲配紅蘿蔔都好入味,醬汁酸酸甜甜,好開胃!🥗🍤🥜🍤泰式手打蝦餅蝦餅外脆內軟,每一口都飽滿嘅蝦肉味,再配上微辣嘅泰式醬汁,真係又香又辣!🍤🌶️😋🥩招牌燒牛肩胛肉 (+$30)燒到啱啱好嘅牛肉,肉質鮮嫩多汁,每一口都帶有香氣同濃郁嘅燒烤味,配泰式醬汁超級夾!💦係咁食係咁食!🥩🔥🤤🥘AnnMama蟹肉炒飯 (+$20)幾有驚喜!好有鑊氣🥰飯粒鬆散,用蟹肉炒出嚟嘅味道非常濃郁🦀加個酸酸辣辣汁,突出成個鮮味😍啖啖都充滿住飽滿嘅蟹肉香,絕對係蟹肉愛好者嘅最愛!🍚😍龍眼冰|椰汁冰 🧉🍹龍眼冰有嫩滑爽彈嘅龍眼肉和清甜嘅糖水,非常清爽🧊✨😍椰汁冰就有濃郁嘅椰香味,唔甜好啱我口味~口感順滑,好適合解暑💦🍧🥥👌💕呢間絕對係一個值得一試的泰國餐廳!食物質素高,每一道菜都好味😋服務都友善,環境舒服~唔掛得咁多人排隊😛下次再去,一定會再多食其他菜式!👍🤪

👭🏿晚市2人餐 $338

🥗木瓜沙律

🍤泰式手打蝦餅

🥩招牌燒牛肩胛肉 (+$30)

🥘AnnMama蟹肉炒飯 (+$20)

龍眼冰|椰汁冰 🧉🍹

龍眼冰有嫩滑爽彈嘅龍眼肉和清甜嘅糖水,非常清爽🧊✨😍

2024-04-29