餐廳: Amplifier Restaurant (花園街)
資訊:

2024-03-08 54 瀏覽
放假去約會🥰揀咗一間好有氣氛的西餐廳裡面裝修好華麗,好高級嘅feel~間中都會有live Band可以聽吓,座位好寬敞,好多梳化位,坐得好舒服😌我哋點咗個Amplifier Signature set $1088🔸精選新鮮生蠔/白酒忌廉青口我揀咗生蠔🦪果然冇令我失望,好新鮮好大隻,而且清潔得乾淨,沒有沙或殼,淡淡嘅海水味,配上檸檬汁及海鮮雞尾醬汁,好美味~有四隻,真係唔夠喉,好想再叫多啲😂🔸巴馬火腿配蜜瓜/傳統凱撒沙律/蒜香牛油田螺酥皮盒/香煎鵝肝+30/香烤牛骨隨伴美國牛柳肉他他+80我揀咗凱撒沙律🥗及蒜香牛油田螺酥皮盒個沙律一碟平舖嘅,份量有點少😅但係新鮮,菜及麵包碎麵都係脆,而且有好多芝士碎,調個味道出嚟~田螺酥皮盒有驚喜,田螺肉唔好以為佢黑黑地就係硬嘅,原來食落係嫩滑又淋,配上酥皮盒香香地脆脆地好開胃🤤🔸蟹肉龍蝦濃湯個龍蝦味非常突出,好似用咗好多隻龍蝦去煲而且個湯好滑,好似忌廉咁滑,值得試!🔸香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵/原隻法式龍蝦米多+100我揀咗個意大利麵,帆立貝有三粒,佢唔似日本個啲一粒圓形個隻,係好似扇貝/元貝個款,所以冇想像中咁嫩滑!個意大利麵係硬身爽口,我中意呢個
放假去約會🥰揀咗一間好有氣氛的西餐廳
裡面裝修好華麗,好高級嘅feel~

🔸精選新鮮生蠔/白酒忌廉青口
有四隻,真係唔夠喉,好想再叫多啲😂

我揀咗凱撒沙律🥗及蒜香牛油田螺酥皮盒

🔸蟹肉龍蝦濃湯
個龍蝦味非常突出,好似用咗好多隻龍蝦去煲
而且個湯好滑,好似忌廉咁滑,值得試!

🔸香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵/原隻法式龍蝦米多+100
個意大利麵係硬身爽口,我中意呢個口感!
個蕃茄醬味道啱啱好,所以食落去都係好食😋

🔸炭燒美國豬鞍扒/慢煮美國威靈頓牛柳
我揀咗威靈頓牛柳,佢有兩大嚿牛柳,份量都唔算少,個牛冇得揀幾成熟,佢話煮到五成熟,但我睇似七成熟😅牛柳質地已經算好,不是太硬,有肉汁,整體來講都係好食😋
個底部有啲菠菜碎,做到飲食均衡,健康~
仲有個大大粒煎香咗嘅蒜頭🧄

🔸是日甜品
是日甜品係意式奶凍,估唔到佢係每人一份!
而且都好好食,個奶香味好重,好似用咗3.6牛乳去整,而整個口感都係好滑嘅,推介!

🔸餐飲
有咖啡/茶揀,我哋一杯揀咗檸檬茶一杯揀咗咖啡,凍飲要加$3,呢啲全部都係自己落糖落奶,所以中意甜啲/冇咁甜,可以自己控制份量!