2021-03-06 127 瀏覽
見到標題唔好諗錯隔離,我所指既係旺中有一間以炸雞🐔做主打既小食專門店,以後行開旺角,想食雞既話,就會諗起旺中。見到呢間小食店以炸雞為主題,當中俾佢既主打「shake shake雞髀肉」吸引,於是點左一份試下。「Shake shake 髀肉」顧名思義,雞髀炸起後加上調味粉調味。店家提供九種唔同口味,我就揀左「四川風味」,少少辣,食到有少少流鼻水,但係好惹味,食左一口就停唔到口,極速KO左隻髀。另外隻雞髀炸後仍然好嫩滑juicy! 👍🏻招牌真係無錯,黎到一定要試下炸髀!呢度既雞髀可以整件上或者切件上,想食得豪邁d可以成隻拎上手食,但我就因方便揀左切件上。「Oreo 西多士」估唔到炸雞店有西多士食,仲要係Oreo,幾特色咁。一開頭好怕佢太甜,但原來佢唔係落maple syrup ,而係落左少少煉奶,再係上面灑上oreo碎,整體唔會太甜太漏,幾好食。「糯米釀雞翼」糯米香軟,釀入雞翼後經過烤製,十分惹味,推介!「炸雞粒(送薯條)」雞粒新鮮炸起,好香口好脆,薯條亦都算粗身,食到啖啖薯仔,好薯!

「Shake shake 髀肉」

「Oreo 西多士」

「糯米釀雞翼」

糯米香軟,釀入雞翼後經過烤製,十分惹味,推介!

炸雞粒(送薯條)」

2021-03-06