2023-11-13 25 瀏覽
今日終於嚟呢間之前喺社交平台見到人介紹好出名食炸雞嘅舖頭諗住買返屋企食餐牌都幾多選擇除咗炸雞之外仲有其他蔬菜類同小食等等叫咗一份招牌雞扒、炸雞皮、炸蕃薯條製作時間大概15分鐘左右全部都可以揀一至兩款調味粉招牌炸雞扒配麻辣味粉果然炸得好酥脆唔係乾硬嗰種,雖然拎返屋企都一段時間但係外皮依然係好脆好好食,最令我驚喜嘅係入面雞扒一啲都唔柴,係超級Juice,個調味都好好,雖然揀咗麻辣但係唔會好辣,相信唔食得辣嘅人都可以接受炸雞皮呢一個出邊好少地方有得食除咗串燒舖頭,炸雞皮大大塊,而且一啲都唔會有油溢感,送啤酒係一流,就算佢好邪惡我都忍唔住食咗好多炸蕃薯條炸蕃薯條雖然唔係啲咩特別嘅食物平時喺出邊都食得到,但係呢度嘅炸番薯條比到驚喜我,佢哋係超級厚切好粗一條,我配咗話梅粉超級好食,外脆內軟入面嘅番薯仲好軟糯,呢個真係超級好食!下次我一定要試埋佢哋嘅甜不辣同埋炸菇等等
餐牌都幾多選擇除咗炸雞之外仲有其他蔬菜類同小食等等
叫咗一份招牌雞扒、炸雞皮、炸蕃薯條
製作時間大概15分鐘左右
全部都可以揀一至兩款調味粉