2022-08-01 430 瀏覽
記得第一次光顧叫了牛肉麵,牛肉香而淋,幾出色。今天到旺角行逛,就記起這店便再次光顧。今次點了那滷肉、台式腸、炸魷魚鬚、鹽酥雞的拌麵。這都要八十多元的,不平啊!一送來,覺得份量充足,若是這樣的小食拼盤都七十啦!先嚐滷肉,很肥,唔香,感覺很油。台式腸厚薄適中,反而覺得幾好食。鹽酥雞切粒,大小適中,炸粉不會過厚,肉質軟的,我幾鍾意。但魷魚鬚就失望點兒,炸得太硬,魷魚也硬硬的。伴著的花生粒也不夠香脆。呢個麵初嚐都不錯,但食到一半已開始感到有點鹹和滯了。飲品叫了最穩陣的珍珠奶茶,中規中矩,唔覺得茶香。珍珠煙靭度一般正常,但感覺不規則,唔感特別吸引。相信,下次再到旺角,未必專登走過來了。
2022-07-31