2023-07-22 71 瀏覽
今日出旺角睇戲,想搵個地方快食😊所以旺角新之城一出,見到龍城冰室,就決定食佢啦😉佢個位置方便,都幾多人,所以喺門口都要排一陣隊,好彩入面都好大,等左一陣就可以入到去啦。佢食物嘅種類都好多,唔係淨得港式茶餐廳嗰啲,仲有台灣風味,韓式石鍋等等,仲有啲係推介食物同埋晚市小菜套餐。我地小菜就叫咗個黑松露雞蛋炒蝦仁套餐,套餐有一個例湯,白飯,同一杯嘢飲,啲蝦仁都幾大隻,蛋都炒得幾滑,份量都好大。去到茶餐廳,當然要試吓佢嘅菠蘿油啦,個菠蘿包係暖暖地,牛油係分開上,可以自己決定食幾多牛油,就唔使怕太肥。我哋仲叫咗個瑞士雞翼拼薯條,雞翼好入味同埋都好滑,薯條食唔到停唔到口,熱辣辣幾好食。呢個份量2 個人都好夠食,個奶茶幾濃滑,果然係一間唔錯既冰室。
今日出旺角睇戲,想搵個地方快食😊
所以旺角新之城一出,見到龍城冰室,就決定食佢啦😉