2017-04-08 360 瀏覽
前兩日同友人諗唔到食咩,上openrice搵吓旺角有咩好食,又話呢度好多正皮,啲嘢食又好靚,一於來試吓啦。明明呢度啲相影到啲嘢食好清楚,光線又充足,點解入到去係完全兩回事。我哋八點半去到,兩個人安排左一張二人枱比我地。入到去見到一個枱,係比人哋唱live。台下所有台都放得好迫,我同朋友仔坐得好唔舒服,睇下張圖就知道我哋同隔離枱有幾咁親密。呢度環境好黑,大家都係三五知己過嚟傾計食嘢, 但係由於密度太高, 所以環境極為嘈吵, 我同朋友得兩個人,基本上完全聽唔到大家講緊啲乜,加上佢哋當時有一個好難聽嘅歌手喺度唱緊歌,真係嘈上加嘈。個環境黑得來又擺咗好多鏡,我諗呢間餐廳前身係間酒吧,有d奇怪擺設,好似啲人唔要嘅野放埋一齊咁。去到叫嘢食,我哋叫咗一個Pizza ,一份豬手,一個啤酒,同一杯白酒。叫嘢食嗰陣時,我哋喺Menu揀咗一款白酒,個侍應竟然同我地講呢款白酒未開,你飲House wine啦。我哋真係O晒嘴,未開所以唔賣?咁係咪你所有野買返嚟未開都唔會賣?新不甘情不願咁轉左飲啤酒。嘢食都等左好耐超過20分鐘,個侍應由頭到尾都冇同我地講過要等幾耐。20分鐘只係等個Pizza。Pizza上到嚟,並

嘢食都等左好耐超過20分鐘,個侍應由頭到尾都冇同我地講過要等幾耐。20分鐘只係等個Pizza。Pizza上到嚟,並唔係我哋叫嘅千島醬,但係由於食唔出佢係咩味,我地懷疑佢俾咗個番茄嘅我哋。唔理佢哋嘅服務同環境,呢個價錢食佢哋呢個Pizza ,我你覺得極其知咁唔抵。
跟住我哋又再等左大約45分鐘,Pizza食完啤酒又飲晒,份豬手都仲未上,我哋係冇心機傾計,坐喺度齋等。終於上啦,個豬手真係好乾好乾好乾!通常食豬手會陪芥末或者茄醬。但係呢度係配沙律醬。我哋心情好差求其食完就走左。
呢餐食咗五舊幾水。😡😡😡