2019-01-22 585 瀏覽
星期六去邊都多人...想靜靜地坐低傾下計,又唔比人趕走,真係有啲難😅好在都比我地搵到😆本身都冇打算飲茶,但大家又肚餓又想傾下計嘅情況之下,都係決定坐低,飲啖茶,慢慢傾😏😏我地兩條友仔真係好肚餓🤣首先叫左燒賣,排骨,仲叫左個XO醬炒蝦米腸...都未夠!!最後仲叫多左個鮮蝦腐皮卷同埋一人一個灌湯餃🤣😋燒賣,排骨呢啲,正正常常啦,都好食嘅😆唔多講了😂先講下個XO醬炒腸粉先,鑊氣十足,上左碟都仲熱辣辣👍🏻腸粉表面有少少煎過嘅效果,如果煎耐多少少,食落外脆內軟,就perfect了😋鮮蝦腐皮卷呢個真的有驚喜!!炸到熱辣辣不在講,重點係外皮佢係炸到好鬆脆👍🏻咬落去唔係乾爭爭的,有少少湯汁(好輕微的),令到成件事有層次左😋呢個腐皮卷下次一定會再食😍仲有個灌湯餃😋我平時好少食灌湯餃的...因為出面好多酒樓嘅灌湯餃都有芫荽🙈但呢個灌湯餃,不單止冇芫荽,而且係好足料,好食👍🏻👍🏻呢個下次都會再食😍

燒賣,排骨呢啲,正正常常啦,都好食嘅😆唔多講了😂