2024-04-17 55 瀏覽
同朋友經過旺角、心血來潮又想食韓國嘢。見到鳳雛燉雞,唔駛飛去韓國都可以食到正宗燉雞,好開心!餐廳位於彌敦道726號,喺旺角B出口出,只需要行3分鐘。10樓全層嘅裝修環境乾淨衛生。播著K-Pop,非常好氣氛。前菜韓國菜必備出菜一小碟既泡菜,青瓜,大豆芽,可以無限增添,非常開胃芝士雞蛋卷首先份量好大份,4個人都夠食,雞蛋食落口感好滑,一啲都唔老。食到蛋汁應該係有混合湯底嘅味道,所以味道會豐富啲,唔會淨係得咸味,裡面嘅 芝士係爆多,而且仲要小小流心嘅感覺,好滿意。鳳雛燉雞無骨招牌嘢一定要叫嚟試下,味道係偏濃味,底味內醬油同韓式炸醬嘅味道,雞肉索哂味之餘,亦都炆得軟而不老,配菜方面都配搭好多,大量蔬菜可以帶到甜味,另外有韓式粉絲簡單係完美嘅組合。辛辣度亦都可以選擇夠哂細心。

前菜

芝士雞蛋卷