2016-04-28 1360 瀏覽
又約姊妹談心, 想搵間坐得舒服D既餐廳, 佢話不如韓燒, 就搵左哩間喇^^出面等緊時, 有部爆谷機雖然只係係咁易拎左2粒試下但我幾欣賞, 因為覺得哩間食店好CARE客人入去更加覺得驚喜, 因為環境好整齊又好乾淨, 我覺得直頭拍得住酒店級數, 而且我地黎係星期五, 2個人ONLY, 竟然幸運地可以坐卡位4人枱, 不過我再八下另外一邊的坐位, 其實都好有空間感, 行黎行去拎野食都算OK首先試下前菜冷盤先毛豆啱啱好, 唔會太淋泡菜爽脆, 我最鍾意用黎夾住燒肉一齊食青口,  大蝦都好甜, 係新鮮既質感, 肉質係彈牙既見到隔離枱呀姨勁攞菠菜係我本人中意食, 哈, 唔會淡謬謬肉類好多種類平時我最鍾意食牛五花, 哩間的都好正, 肉同脂既比例啱啱好, 充滿油香又唔會太肥今次竟然發現另一樣比牛更好食, 就係辣味雞扒, 我地拎完又再拎, 因為係非.常.之.嫩, 辣味又唔會太搶, 只係微辣, 我朋友唔食辣都食到另外雞翼, 雞腎, 羊架都非常之欣賞由此一讚既係佢地既調味做得好好, 好夠味而且係有層次唔會一味只有咸味食完果晚都唔會話特別口渴另一樣好正既係好多菇菜類揀, 冬菇同翠玉瓜鍾意既真係要試燒完係多左重香甜

出面等緊時, 有部爆谷機
雖然只係係咁易拎左2粒試下
但我幾欣賞, 因為覺得哩間食店好CARE客人

首先試下前菜冷盤先

毛豆啱啱好, 唔會太淋

泡菜爽脆, 我最鍾意用黎夾住燒肉一齊食

青口,  大蝦都好甜, 係新鮮既質感, 肉質係彈牙既

見到隔離枱呀姨勁攞

菠菜係我本人中意食, 哈, 唔會淡謬謬
肉類好多種類

平時我最鍾意食牛五花, 哩間的都好正,
肉同脂既比例啱啱好, 充滿油香又唔會太肥

今次竟然發現另一樣比牛更好食,
就係辣味雞扒,
我地拎完又再拎, 因為係非.常.之.嫩,
辣味又唔會太搶, 只係微辣, 我朋友唔食辣都食到

另外雞翼, 雞腎, 羊架都非常之欣賞

由此一讚既係佢地既調味做得好好, 好夠味而且係有層次
唔會一味只有咸味
食完果晚都唔會話特別口渴
另一樣好正既係好多菇菜類揀, 冬菇同翠玉瓜鍾意既真係要試

燒完係多左重香甜既感覺, 而且仲係好多汁

證明係好新鮮
仲有十款左右既熟食, 不過我真係試唔晒...太飽...哈哈

甜品方面都有好多款蛋糕仔, 啫哩, 餅類, 糖類, 雪糕...成廿幾三十款,
我最鍾意杯仔提拉米蘇, 充滿奶香

另外仲有朱古力噴泉同自製炒雪糕,
見到幾個小朋友喺到研究, 見到都覺得開心

差D唔記得講, 刺身必食
我地拎左幾轉三文魚同帶子, 真係好鮮甜又有咬口
拍得住連鎖壽司

其實我地2個女仔黎講都算食得多

但都係試唔晒,

下次一定要再黎試埋其他!!
2016-04-22