2020-09-28 23 瀏覽
以前去韓國掃街食過熱狗棒覺得幾好食,估唔到而家香港都有得食!主要分爲熱狗腸同芝士拉絲夾心,另外仲有濟州年糕、三文治。整一條大概要3-5分鐘,等候期間都不斷有客人光顧,仲有唔少外國人,比想象中受歡迎。《芝薯拉絲熱狗棒 $34》望到Menu已經好想點呢款,外層包裹著薯粒再攞去炸,金黃酥脆重薯香,口感似係薯條粒,有空氣感唔係實淨的薯團。裏面係超級澎湃的芝士拉絲,既煙韌又軟綿綿,用左淡芝士所以唔會越食越咸。《車打芝士熱狗棒 $32》叫多款有熱狗腸試下,外皮炸得好脆身,加埋咸香味偏重的車打芝士同香腸,完全係Classic口味。《柑橘、綠茶紅豆年糕 各$20》唔知原來濟州年糕咁出名?望落好似平時食開既糯米糍,心思思叫左柑橘同綠茶紅豆。年糕咸咸地幾煙韌,柑橘嗰款比較好食,店員叫我地解凍5分鐘先好食,有種食緊柑橘冰Frozen既口感。綠茶紅豆亦唔差,質感細滑,兩者味道平衡得幾好。

《芝薯拉絲熱狗棒 $34》

《車打芝士熱狗棒 $32》