2023-08-11 83 瀏覽
係旺角收工好肚餓同另一半搵野食,搵到呢間泰國野,都見Openrice有過千個好評,就試下😛坐底我地見到二人餐$378,都幾多野食就揀左二人餐(唔洗諗😆)• 燒豬頸肉肉質okay的,不過佢燒到個外皮有少少鞋/韌(好少)但都有啲影響口感。不過醬汁加分 !! 辣辣地好惹味🤍• 海南雞海南雞份量都足夠兩個人食!而且比左髀既位置我地🥹(開心仔)肉質好滑,我自己就怕肥無食到啲皮,不過連平時唔食肥膩野既男朋友都話啲皮都唔係好肥,佢食晒😂醬汁方面唔係好食到咩味🤣就咁食少咸,但點埋個雞食岩岩好😋• 蒜蓉包(4件)佢個餐本身係包兩個白飯/油飯,我地將其中一個飯+$10轉左做蒜蓉包。不過我地做左個唔係咁明智既選擇🥲因為蒜蓉包都好脆口下,但我地個餐就唔包咖哩,所以食落都比較dry同𠝹口😂蒜蓉包都幾香脆,不過個人覺得牛油/蒜油可以再加多啲,蒜蓉/蒜味目前唔算好多。• 泰式肉碎生菜包肉碎份量非常多!菜量反而唔算好多😆同埋佢既生菜都偏薄,食第一塊時加滿肉碎食,搞到太咸🥲第二塊就咁鋪薄薄一層肉碎就岩岩好。肉碎都肥豬肉偏多,重油香,而且夠辣,好食🤤由於菜唔夠肉多,而且蒜蓉包比較dry同𠝹口既關係,我就嘗試將生菜包既肉碎

燒豬頸肉

• 燒豬頸肉

海南雞

• 海南雞

蒜茸包 (4件)

• 蒜蓉包(4件)

泰武肉碎生菜包

• 泰式肉碎生菜包

由於菜唔夠肉多,而且蒜蓉包比較dry同𠝹口既關係,我就嘗試將生菜包既肉碎放係包面一齊食,係好食的😂👍🏻

生蝦刺身(6pcs)

• 生蝦刺身(6pcs)

生蝦刺身就一般般,無乜蝦味,果塊蒜片亦唔夠辣🥲唯有靠個泰式辣醬去拯救佢😂

加埋一埋單$427,覺得價錢for兩個人又有咁多野食都算係咁👍🏻
2023-08-10
海南雞
泰武肉碎生菜包
  • 泰式海南雞(例牌)
  • 泰式肉碎生菜包