2021-08-30 140 瀏覽
呢間阿來泰國菜,平時經過旺角間唔中都會幫襯下,皆因佢價錢親民食物又好食👍🏻今次星期日晚市來到,又係坐滿曬人,要稍等一下位,不過好快都入到😌🦀火山軟殼蟹法包 $148落單時已經被菜單上的圖片吸引,上到嚟都不負所望。法包同咖喱都超大份,面頭有兩大件炸軟殼蟹,份量十足,對得住呢個價👍🏻炸軟殼蟹脆卜卜,咖喱唔辣,有少少蛋香味👍🏻法包比想像中鬆軟,點少少咖喱汁Perfect,我同朋友兩個成個法包食曬😋🐷泰式肉碎生菜包 $78呢個我哋次次嚟呀來都會叫,食過九龍區泰國菜來講呢間肉碎生菜包都係above average👍🏻 肉碎份量大,酸味同香料調得啱啱好。🌱豬頸肉炒通菜 正常水準,豬頸肉同通菜一齊炒得有啲濕咗少少,豬頸肉應該係烤過嚟,但因為太濕已經霖左,可惜。整體來講雖然呢間環境迫咗少少,但以呢個價錢同食物質素來講,已經係超值,會繼續幫襯😌👍🏻

火山軟殼蟹法包

🦀火山軟殼蟹法包 $148